עצי הדקל מונים מאות מינים מסוגים שונים והפכו בעשורים האחרונים להיות מהעצים הנפוצים בארץ ישראל.

אם שמתם לב כי לאחרונה עץ דקל שעמד עשרות שנים במקומו הצטמק וענפיו נשרו יש לכך הסבר - האחראית לכך היא חיפושית ששמה חדקונית הדקל.

החיפושית הינה מזיק שהגיע לארץ מהמזרח הרחוק. היא חומה עם חדק מוארך, ונחשבת לאחד המזיקים הקשים הפוגעים בעצי הדקל. נקבת החדקונית נוחתת על צמרת הדקל, מכרסמת את כפותיו ויורדת לקודקוד הצמיחה, שם היא תטיל כמה מאות ביצים, מהם יבקעו הזחלים אשר יכרסמו את ליבת העץ עד לכדי השמדה, ריקבון וקריסה בתוך שלושה חודשים.

ניתן לנסות להציל את העצים בטיפול נקודתי שבמסגרתו מרססים את קודקוד העץ בנקודת מוצאן של כפות התמרים. קיימת הבחנה בין העצים במרחב הציבורי שנמצאים תחת אחריות הרשויות המקומיות לבין העצים בגינות הפרטיות שבאחריות התושבים - שם מתקשים האזרחים לזהות בזמן את המפגע ולא תמיד יודעים לטפל בו.
image alt
איך לזהות עץ דקל נגוע ?
עצי דקל נחשבים כעצים סימטריים מאוד. כותרת של עץ נגוע נטויה על צידה, ולמעשה נפגעת הסימטריות הייחודית של הדקל. סימן בולט הוא התייבשות כותרת העץ. עץ פגוע קשות או מת ייראה כסתור ולא מסורק, ענפיו שמוטים על הקרקע כמו מטרייה סגורה. בעץ שהחל להיפגע ייראו כפות דקל שמוטות, כרסום בבסיס הכפות, ולעיתים פקעות גולם בבסיס הכפות. חשוב לציין - גם כאשר כורתים עץ נגוע חשוב לטפל בו כמו שצריך ולפנות אותו למקום מיועד, אחרת החדקונית עלולה לעזוב את העץ ולעבור לעצי תמר אחרים.
image alt
image alt
image alt
בעץ תמיר תקבלו שרות מקצועי לטיפול בעצי דקל !
x

#{title}

#{text}

#{price}